دوران بارداری

سکس در دوران بارداری داشته باشیم یا نه؟

داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری کاملا بی خطر است مگر اینکه پزشک یا ماما به شما گفته باشد که این کار را نکنید.

داشتن رابطه جنسی به کودک شما آسیبی نمی رساند. آلت تناسلی یا اسباب‌بازی جنسی نفوذی نمی‌تواند به فراتر از واژن شما نفوذ کند و کودک نمی‌تواند تشخیص دهد که چه اتفاقی دارد می‌افتد.

با این حال، تغییر میل جنسی شما در دوران بارداری طبیعی است. این موضوع جای نگرانی نیست، اما صحبت کردن در مورد آن با شریک جنسی خود مفید است.

ممکن است داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری برای شما بسیار لذت بخش باشد یا به سادگی احساس کنید که نمی خواهید. شما می توانید راه های دیگری برای دوست داشتن یا عشق ورزی پیدا کنید. مهمترین چیز این است که در مورد احساسات خود با شریک زندگی خود صحبت کنید.

اگر بارداری شما طبیعی است و هیچ عارضه ای ندارید، داشتن رابطه جنسی و ارگاسم خطر زایمان زودرس شما را افزایش نمی دهد یا باعث سقط جنین نمی شود.

بیشتر بخوانید
چرا مصرف امگا ۳ در دوران بارداری اهمیت دارد؟

در اواخر بارداری، ارگاسم یا حتی رابطه جنسی خود می تواند باعث انقباضات خفیف شود. اگر این اتفاق بیفتد، احساس خواهید کرد که عضلات شکمتان سفت می شوند. این انقباضات به عنوان انقباضات برکستون هیکس شناخته می شوند و می توانند ناراحت کننده باشند، اما کاملا طبیعی هستند و نیازی به زنگ هشدار نیست. ممکن است بخواهید چند تکنیک آرام سازی را امتحان کنید یا فقط دراز بکشید تا انقباضات برطرف شوند.

آیا داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری اشکالی ندارد؟

کودک در حال رشد شما توسط مایع آمنیوتیک در رحم شما و همچنین توسط عضلات قوی خود رحم محافظت می شود. تا زمانی که عوارضی مانند زایمان زودرس یا مشکلات جفت نداشته باشید، فعالیت جنسی روی کودک شما تأثیری نخواهد داشت. با این حال، بارداری می تواند باعث تغییراتی در سطح راحتی و میل جنسی شما شود.

آیا رابطه جنسی در دوران بارداری باعث سقط جنین می شود؟

داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری باعث سقط جنین نمی شود. بیشتر سقط ها به این دلیل اتفاق می افتد که جنین به طور طبیعی رشد نمی کند.

چه زمانی باید از رابطه جنسی در بارداری اجتناب کرد؟

ماما یا پزشک احتمالاً به شما توصیه می کند که اگر در این بارداری خونریزی شدید داشته اید، از رابطه جنسی خودداری کنید. اگر جفت کم باشد یا تجمع خون (هماتوم) وجود داشته باشد، رابطه جنسی ممکن است خطر خونریزی بیشتر را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید
تغذیه دوران بارداری باید شامل چه مواردی باشد یا نباشد؟

همچنین به شما توصیه می شود در موارد زیر از رابطه جنسی خودداری کنید:

کیسه آب شما شکسته است – می تواند خطر عفونت را افزایش دهد (اگر مطمئن نیستید که آب شما شکسته است یا خیر، از ماما یا پزشک خود بپرسید)
هر گونه مشکلی در ورودی رحم شما (دهانه رحم) وجود دارد – ممکن است در معرض خطر بیشتری برای زایمان زودرس یا سقط جنین باشید.
شما دوقلو دارید یا قبلا زایمان اولیه داشته اید و در مراحل بعدی بارداری هستید
اگر شما یا شریک جنسیتان در طول بارداری با افراد دیگری رابطه جنسی دارید، مهم است که از یک نوع مانع پیشگیری از بارداری مانند کاندوم برای محافظت از خود و کودکتان در برابر عفونت های مقاربتی (STIs) استفاده کنید.

پوزیشن های خوب و بد رابطه جنسی در دوران بارداری

در حالی که رابطه جنسی برای اکثر زوج ها در بارداری بی خطر است، ممکن است آنقدرها هم آسان نباشد. احتمالاً باید موقعیت های مختلفی پیدا کنید. این می تواند زمانی برای کاوش و آزمایش با هم باشد.

رابطه جنسی با همسرتان در اوایل بارداری ممکن است ناراحت کننده باشد، نه فقط به دلیل برآمدگی، بلکه به این دلیل که سینه های شما ممکن است حساس باشد. همچنین اگر شریک زندگی شما عمیقاً به شما نفوذ کند، ممکن است ناراحت کننده باشد.

بیشتر بخوانید
در دوران بارداری چقدر آهن مصرف کنیم؟

شاید بهتر باشد به پهلو دراز بکشید، یا رو به روی هم یا در حالی که همسرتان پشت سرتان است. همچنین ممکن است بخواهید سعی کنید در هنگام رابطه جنسی در بالا باشید یا در حالی که روی دست و زانو هستید از پشت به شما نفوذ کند. برای راحتی خود از بالش استفاده کنید.

آیا استفاده از کاندوم ضروری است؟

ابتلا به عفونت های مقاربتی در دوران بارداری می تواند مشکلات سلامتی جدی برای شما و کودکتان ایجاد کند. اگر شریک زندگی شما یک عفونت مقاربتی فعال یا اخیراً تشخیص داده شده است، از هر گونه رابطه جنسی – واژینال، دهانی و مقعدی خودداری کنید.

از کاندوم استفاده کنید اگر:

شما در یک رابطه متقابل تک همسری نیستید
شما انتخاب می کنید که در دوران بارداری با یک شریک جدید رابطه جنسی داشته باشید
آیا مواقعی وجود دارد که باید از رابطه جنسی اجتناب کرد؟
تحریک سینه ها، ارگاسم زنان و برخی هورمون های موجود در مایع منی به نام پروستاگلاندین ها می توانند باعث انقباضات رحمی شوند.

ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است اجتناب از رابطه جنسی را توصیه کند اگر:

شما خونریزی واژینال غیر قابل توضیح دارید
شما مایع آمنیوتیک نشت می کنید
دهانه رحم شما شروع به باز شدن زودرس می کند (ناتوانی دهانه رحم)
جفت شما تا حدی یا به طور کامل دهانه رحم شما را می پوشاند (جفت سرراهی)
سابقه زایمان زودرس یا زایمان زودرس دارید

بیشتر بخوانید
رژیم غذایی برای زنان باردار چاق چگونه است؟

اگر نخواهم رابطه جنسی داشته باشم چه؟

اشکالی ندارد. صمیمیت بیشتر از رابطه جنسی وجود دارد. نیازها و نگرانی های خود را با شریک زندگی خود به شیوه ای باز و عاشقانه در میان بگذارید. اگر رابطه جنسی دشوار، غیر جذاب یا غیرمجاز است، سعی کنید در آغوش بگیرید، بوسید یا ماساژ دهید تا از دیگر مزایای رابطه جنسی در بارداری بهره مند شوید.

آیا رابطه جنسی در دوران بارداری به کودک من آسیب می رساند؟

خیر. نوزادان توسط دیواره های عضلانی رحم محافظت می شوند و توسط مایع آمنیوتیک داخل آن محافظت می شوند. دهانه رحم نیز توسط توده ای از مخاط (به نام پلاگ مخاطی) مسدود می شود که به محافظت از نوزادان در برابر عفونت کمک می کند.

چه زمانی به رابطه جنسی «نه» بگوییم

اگر عوارض بارداری خاصی داشته باشید، چه در حال حاضر یا در گذشته، ممکن است رابطه جنسی در دوران بارداری بی خطر نباشد. اگر هر یک از شرایط زیر در مورد شما صدق می کند، با پزشک خود صحبت کنید تا ببیند آیا رابطه جنسی هنوز خوب است یا خیر:

شما منتظر دوقلو، سه قلو یا چند قلوهای دیگر هستید.
شما در معرض خطر سقط جنین هستید یا در گذشته سقط جنین داشته اید.
شما در معرض خطر زایمان زودرس (انقباضات قبل از هفته 37 بارداری) هستید یا در گذشته نوزاد نارس داشته اید.
شما دهانه رحم ناتوانی دارید که به دلیل باز شدن زودهنگام دهانه رحم در دوران بارداری می تواند باعث زایمان زودرس شود.
شما جفت سرراهی دارید، زمانی که جفت بسیار پایین در رحم قرار دارد و تمام یا بخشی از دهانه رحم را می پوشاند. این می تواند باعث خونریزی جدی و عوارض بعدی در بارداری شود.

بیشتر بخوانید
مزایای رابطه جنسی در دوران بارداری

آیا گرفتگی خفیف یا لکه بینی طبیعی است؟

آره. هنگامی که در دوران بارداری رابطه جنسی دارید، طبیعی است که دچار گرفتگی یا خونریزی خفیف (لکه بینی) شوید. لکه بینی معمولاً به اندازه کافی سبک است که آستر شورت را نپوشاند.

مراقب علائم هشدار دهنده باشید

به عوارض جانبی نگران‌کننده‌ای توجه کنید که می‌تواند نشانه‌ای از چیزی جدی‌تر باشد. اگر هر یک از علائم زیر را در حین (یا بعد از) رابطه جنسی تجربه کردید، با پزشک خود تماس بگیرید یا به اورژانس بروید:

خونریزی شدید (مثل دوره قاعدگی معمولی)
نشت مایع آمنیوتیک
گرفتگی دردناک
انقباضات بعد از رابطه جنسی

مراقب ابتلا به عفونت هنگام سکس در بارادی باشید

حتی اگر رابطه جنسی در دوران بارداری بی‌خطر است، فعالیت‌های خاصی وجود دارد که باید از آنها خودداری کنید تا از احتمال عفونت برای خود یا کودک در حال رشدتان جلوگیری کنید.

محافظت در برابر بیماری های مقاربتی (STDs). STD عفونتی است که می توانید از داشتن رابطه جنسی محافظت نشده (واژینال، مقعدی یا دهانی) با فردی که آلوده است به آن مبتلا شوید. بیماری های مقاربتی می تواند در دوران بارداری و تولد مشکلاتی را برای کودک شما ایجاد کند. از رابطه جنسی با شریکی که ممکن است مبتلا به STD باشد خودداری کنید. اگر شریک جدیدی دارید، از کاندوم استفاده کنید.
اطمینان حاصل کنید که شریک زندگی شما هوا را به واژن شما نمی دمد. دمیدن هوا به داخل واژن در حین رابطه جنسی دهانی می تواند باعث آمبولی هوا (حباب هوایی که رگ خونی را مسدود می کند) شود. این می تواند مشکلات جدی برای شما و کودکتان ایجاد کند.
از رابطه جنسی مقعدی خودداری کنید (مگر اینکه پزشکتان بگوید مشکلی ندارد). مقعد پر از باکتری است، بنابراین رابطه مقعدی ممکن است در دوران بارداری خطرناک باشد. اگر بعد از رابطه مقعدی رابطه جنسی واژینال داشته باشید، احتمال انتقال باکتری به واژن شما بیشتر است.

بیشتر بخوانید
سکس در سه ماهه اول بارداری چه شرایطی دارد؟

چرا ارگاسم هنگام سکس در بارداری شدیدتر به نظر می رسد؟

در دوران بارداری، زنان حدود 3 پوند خون اضافه می کنند که بیشتر آن در زیر کمر جریان دارد. ممکن است متوجه شوید که این جریان خون اضافی باعث لذت بیشتر می شود و به شما کمک می کند راحت تر به ارگاسم برسید.

رابطه جنسی در سه ماهه اول، دوم و سوم

در طول بارداری، افزایش و کاهش سطح هورمون ها و سایر تغییرات در بدن شما ممکن است بر علاقه و تمایل شما به رابطه جنسی تأثیر بگذارد. در اینجا برخی از تغییرات رایج وجود دارد:

سه ماهه اول. در اوایل بارداری، تغییر سطح هورمون ها و تغییر در فرم بدن شما ممکن است باعث ایجاد احساس سکسی در شما شود. اما این تغییرات ممکن است با برخی از ناراحتی‌های بارداری که اثر معکوس دارند، مانند خستگی، درد سینه، حالت تهوع (احساس بیماری در معده) و افزایش نیاز به ادرار کردن، جبران شود.

سه ماهه دوم. در سه ماهه دوم، این ناراحتی های اولیه ممکن است از بین بروند – یا ممکن است یاد بگیرید که آنها را بهتر مدیریت کنید. در حالی که شکم شما در حال رشد است، هنوز آنقدر کوچک است که بتوانید راحت رابطه جنسی داشته باشید. در واقع، ممکن است بخواهید بیشتر از قبل رابطه جنسی داشته باشید!

بیشتر بخوانید
چقدر ویتامین D در دوران بارداری باید استفاده کنم؟

سه ماهه سوم. مگر اینکه پزشکتان چیز دیگری به شما بگوید، داشتن رابطه جنسی تا زمان تولد فرزندتان اشکالی ندارد – اما ممکن است با بزرگتر شدن شکم و ناراحتی برخی از پوزیشن های خاص، علاقه کمتری پیدا کنید. همچنین ممکن است تمرکز بیشتری روی آماده شدن برای تولد قریب الوقوع کودک خود داشته باشید. این احساسات کاملا طبیعی هستند، بنابراین با شریک زندگی خود در مورد احساس خود صحبت کنید و چه کارهای دیگری می توانید انجام دهید تا صمیمیت خود را حفظ کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا