دوران بارداری

فولیک اسید چیست و چرا در دوران بارداری به آن نیاز دارید؟

فولات یک ویتامین گروه بی است که مصرف آن در دوران بارداری ضروری است. این ویتامین زمانی که به صورت طبیعی در مواد غذایی مانند سبزیجات برگی، میوه ها و لگوم ها یافت می‌شود، به نام «فولات» شناخته می‌شود. هنگامی که به مواد غذایی مانند نان و صبحانه ها اضافه شود یا در مکمل‌های غذایی استفاده شود، با نام «اسید فولیک» شناخته می‌شود.

فولیک اسید چیست؟

فولیک اسید یک شکل مصنوعی از ویتامین گروه B به نام فولات است. فولات نقش مهمی در تولید سلول‌های خون قرمز دارد و به کمک آن، لوله عصبی نوزاد شما به مغز و نخاع آن تبدیل می‌شود. بهترین منابع غذایی فولیک اسید در سریال‌های تقویت شده هستند. فولات به طور طبیعی در سبزی‌های تاریک و میوه‌های ترش یافت می‌شود.

چرا اسید فولیک برای بارداری اهمیت دارد؟

اسید فولیک و فولات برای بارداری اهمیت دارند زیرا می‌توانند کمک کنند تا از بروز عیوب خلقتی شناخته شده به نام عیب‌های لوله عصبی، مانند اسپینا بیفیدا، جلوگیری شود. اسپینا بیفیدا یکی از شایع‌ترین عیوب خلقتی است که ممکن است در هفته‌های اولیه بارداری رخ دهد، هنگامی که مغز و نخاعی در حال تشکیل هستند. برای آشنایی کامل با تغذیه در دوران بارداری روی لینک کلیک کنید.

بیشتر بخوانید
سکس در سه ماهه اول بارداری چه شرایطی دارد؟

بیشتر موارد عیب‌های لوله عصبی می‌تواند جلوگیری شود اگر شما قبل و در طول سه ماه اول بارداری به اندازه کافی اسید فولیک (یا فولات) داشته باشید. شما می‌توانید از طریق مصرف غذاهای حاوی فولات و مصرف مکمل، به اندازه کافی اسید فولیک دریافت کنید.

کدام غذاها دارای فولات هستند؟

بسیاری از غذاها به طور طبیعی دارای فولات هستند، اما فولات به راحتی توسط پختن از بین می‌رود چرا که در آب حل می‌شود. بهتر است سبزیجات را کمی پخت کرد یا به صورت خام مصرف کرد. استفاده از مایکروویو یا بخارپزی بهترین روش‌ها هستند.

موارد زیر منابع خوبی از فولات طبیعی هستند:

  • سبزیجات (بروکلی، کلم بروکسل، کلم کلفت، گل مردم، اسفناج انگلیسی، لوبیا سبز، کاهو، قارچ، پازنبو، ذرت شیرین، کدو)
  • میوه (آووکادو، گریپ‌فروت، پرتقال، میوه‌های قرمز، موز)
  • حبوبات (نخود فرنگی، حبوبات سویا، لوبیا سفید، لوبیای قرمز، عدس، لوبیای سفید)
  • تخم‌مرغ
  • مغزها
  • آبمیوه (بسیاری از آب‌میوه‌های سیب و پرتقال)
  • ویژمایت
    در استرالیا، تمام آرد مورد استفاده برای تهیه نان (به جز نان آلی)، رول، بیگل، نان‌های انگلیسی و نان‌های صاف ساخته شده با خمیر مخمر باید حاوی اسید فولیک باشند. همچنین ممکن است در برخی از صبحانه‌های آماده نیز یافت شود. سه برش نان (100 گرم) شامل میانگین 120 میکروگرم اسید فولیک است. شما می‌توانید برچسب مواد غذایی هر محصول نان تهیه شده در استرالیا را بررسی کنید تا ببینید آیا حاوی اسید فولیک (گاهی به نام فولات) در مواد تشکیل‌دهنده آن است یا خیر.
بیشتر بخوانید
چقدر ویتامین D در دوران بارداری باید استفاده کنم؟

کی باید مصرف مکمل‌های اسید فولیک را شروع کنم؟

شما باید حداقل یک ماه قبل از شروع فعال به بارداری و در طول دوره نخست بارداری خود، شروع به مصرف روزانه مکمل اسید فولیک کنید. اگر قبل از بارداری هرگز مکمل‌های اسید فولیک را مصرف نکرده‌اید، حتماً باید هر چه زودتر پس از مطلع شدن از بارداری خود، شروع کنید.

مکمل‌های اسید فولیک در استرالیا در داروخانه‌ها و فروشگاه‌های غذایی بدون نیاز به نسخه پزشک ارائه می‌شود و در دزهای مختلف از طریق پزشک قابل تهیه است.

چگونه می‌توانم بفهمم آیا نیاز به دوز بالای اسید فولیک دارم؟

برخی بارداری‌ها با خطر بیشتری برای ابتلا به عیب لوله‌عصبی روبرو هستند. در این مواقع، پزشک شما توصیه می‌کند که تا زمانی که به هفته ۱۲ بارداری می‌رسید، هر روز دوز بالایی (5 میلی‌گرم) اسید فولیک بگیرید. پزشک شما فاکتورهای خطر شما را در نظر می‌گیرد هنگام توصیه دوز اسید فولیک، به عنوان مثال، اگر:

شما یا همسرتان عیب لوله‌عصبی داشته باشید
شما یا همسرتان سابقه خانوادگی از عیب لوله‌عصبی داشته باشید
یکی از بارداری‌های گذشته شما تحت تأثیر عیب لوله‌عصبی بوده باشد
شما دیابت داشته باشید
شاخص کمیت جرم بدنی شما (BMI) بیشتر از ۳۰ باشد
شما بیماری دارید که احتمال جذب منابع تغذیه‌ای را به خوبی ندارد
شما دارویی برای صرع مصرف می‌کنید
اگر هر یک از موارد فوق برای شما صدق می‌کند، با پزشک خود صحبت کنید، زیرا او می‌تواند بررسی کند آیا شما در معرض خطر هستید و اگر نیاز داشته باشید دوز بالایی اسید فولیک تجویز کند.

بیشتر بخوانید
مزایای رابطه جنسی در دوران بارداری

مزایای اسید فولیک چیست؟

بدون مقدار کافی اسید فولیک در بدن شما، لوله عصبی نوزاد شما ممکن است به درستی بسته نشود و مشکلاتی به نام عیوب لوله عصبی تشکیل شود. این مشکلات شامل:

اِسپینا بیفیدا: توسعه ناقص مغز و نخاع نخاعی
آنانسفالی: توسعه ناقص بخش‌های اصلی مغز
نوزادان مبتلا به آنانسفالی معمولاً مدت زندگی طولانی ندارند و کودکان مبتلا به اسپینا بیفیدا ممکن است به طور دائمی دارای معلولیت شوند. این مشکلات به هر حال امری ترسناک هستند. اما خبر خوب این است که مصرف کافی اسید فولیک می‌تواند نوزاد شما را در مقابل عیوب لوله عصبی حداقل 50٪ محافظت کند. طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC)، اگر قبلاً نوزادی با عیب لوله عصبی داشته‌اید، مصرف کافی اسید فولیک ممکن است خطر داشتن یک فرزند دیگر با عیب لوله عصبی را تا حداکثر 70٪ کاهش دهد. اگر قبلاً کودکی با عیب لوله عصبی داشته‌اید، توصیه می‌شود که مقدار روزانه اسید فولیک خود را به 4000 میکروگرم (معادل 4 میلی‌گرم) افزایش دهید. درباره مقدار مناسب مصرفی، با پزشک خود مشورت کنید.

زمانی که قبل از بارداری و در طول آن اسید فولیک مصرف می‌شود، ممکن است نوزاد شما را در برابر موارد زیر محافظت کند:

ناهنجاری لب و کام
زایمان زودرس
وزن کم هنگام تولد
سقط جنین
روند نامناسب رشد در رحم
همچنین اسید فولیک پیشنهاد شده است که خطر مربوط به موارد زیر را کاهش دهد:

بیشتر بخوانید
مصرف یود در دوران بارداری چقدر باید باشد؟

عوارض بارداری (یک گزارش نشان داد که زنانی که در طول دوران دوم بارداری مکمل اسید فولیک مصرف کردند، خطر پره‌اکلامپسیا را کاهش دادند.)
بیماری قلبی
سکته
برخی از انواع سرطان
بیماری آلزایمر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا