دوران بارداری

در دوران بارداری چقدر آهن مصرف کنیم؟

مصرف آهن به بدن شما کمک می کند خون بیشتری تولید کند. این یک مشکل بزرگ برای مادران آینده است، زیرا حجم کل خون شما در طول بارداری دو برابر می شود!

یک زن باردار به طور متوسط به حدود 30 میلی گرم آهن عنصری در روز نیاز دارد تا نیازهای جدید حجم خون اضافی، جفت در حال رشد و جنین در حال رشد را برآورده کند. اکثر ویتامین های ترکیبی دوران بارداری حاوی این مقدار آهن هستند که تقریباً دو برابر مقدار مورد نیاز یک زن غیرباردار است. با این حال، ممکن است به بیش از 30 میلی گرم در روز نیاز داشته باشید اگر:

  • در ابتدای بارداری آهن کم (کم خونی ناشی از فقر آهن) داشته باشید
  • حامل دوقلو یا سه قلو هستند
  • در اوایل بارداری به طور پراکنده آهن مصرف کرد
  • در اواخر بارداری شروع به مصرف آهن کرد
  • تقریباً نیمی از آهن دریافتی شما به سمت جنین و جفت در حال رشد می رود. نیمی دیگر برای افزایش میزان خون در سیستم گردش خون استفاده می شود که به محافظت از شما در هنگام زایمان کمک می کند. در یک زایمان طبیعی، تقریباً یک پینت (500 میلی لیتر) خون از دست خواهید داد. برای سزارین، به دو پینت (1000 میلی لیتر) نزدیک تر است. کاهش حجم خون می تواند منجر به عوارضی در حین زایمان و دوران پس از زایمان شود.
بیشتر بخوانید
چرا مصرف امگا ۳ در دوران بارداری اهمیت دارد؟

اگرچه گاهی اوقات مکمل‌های آهن به دلیل عوارض جانبی متوسطی مانند یبوست تاثیر بدی دارند، اما بیشتر زنان باردار باید از آنها استفاده کنند. از این توصیه ها برای “پمپ زدن آهن” در دوران بارداری خود استفاده کنید.

علت کم خونی فقر آهن در بارداری چیست؟

بدن شما از آهن برای ساخت هموگلوبین استفاده می کند. هموگلوبین پروتئینی در گلبول های قرمز است که اکسیژن را به بافت های شما می رساند. در دوران بارداری، حجم خون در بدن شما افزایش می یابد و همچنین میزان آهن مورد نیاز شما افزایش می یابد. بدن شما از آهن برای تولید خون بیشتر برای تامین اکسیژن به کودکتان استفاده می کند. اگر در دوران بارداری ذخایر آهن کافی نداشته باشید یا آهن کافی دریافت کنید، ممکن است دچار کم خونی فقر آهن شوید.

کم خونی فقر آهن در دوران بارداری چه تاثیری بر جنین می گذارد؟

کم خونی شدید فقر آهن در دوران بارداری خطر زایمان زودرس را افزایش می دهد (زمانی که زایمان قبل از 37 هفته کامل بارداری اتفاق می افتد). کم خونی فقر آهن در دوران بارداری نیز با تولد نوزاد کم وزن و افسردگی پس از زایمان همراه است. برخی از مطالعات همچنین افزایش خطر مرگ نوزاد را بلافاصله قبل یا بعد از تولد نشان می دهد.

بیشتر بخوانید
رابطه جنسی در ۳ ماهه سوم بارداری چه شرایطی دارد؟

عوامل خطر کم خونی فقر آهن در دوران بارداری چیست؟

اگر شما در معرض خطر ابتلا به کم خونی در دوران بارداری هستید:

دو بارداری نزدیک به هم داشته باشید
بیش از یک نوزاد باردار هستند
به دلیل تهوع صبحگاهی اغلب استفراغ می کنند
به اندازه کافی غذاهای غنی از آهن مصرف نکنید
قاعدگی قبل از بارداری سنگین باشد
قبل از بارداری سابقه کم خونی داشته باشید

علائم کم خونی فقر آهن در بارداری چیست؟

علائم و نشانه های کم خونی عبارتند از:

خستگی
ضعف
سرگیجه یا سبکی سر
سردرد
پوست رنگ پریده یا مایل به زرد
تنگی نفس
هوس خوردن یا جویدن یخ (پیکا)
علائم کم خونی شدید ممکن است شامل موارد زیر باشد:

ضربان قلب تند
فشار خون پایین
مشکل در تمرکز
با این حال، به خاطر داشته باشید که علائم کم خونی اغلب مشابه علائم عمومی بارداری است. صرف نظر از اینکه علائمی دارید یا خیر، آزمایش خون برای غربالگری کم خونی در دوران بارداری انجام خواهید داد. اگر در مورد سطح خستگی یا هر علامت دیگری نگران هستید، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.

چگونه می توان از کم خونی ناشی از فقر آهن در دوران بارداری پیشگیری و درمان کرد؟

ویتامین های دوران بارداری معمولا حاوی آهن هستند. مصرف یک ویتامین قبل از تولد حاوی آهن می تواند به پیشگیری و درمان کم خونی فقر آهن در دوران بارداری کمک کند. در برخی موارد، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است مکمل آهن جداگانه را توصیه کند. در دوران بارداری روزانه به ۲۷ میلی گرم آهن نیاز دارید.

بیشتر بخوانید
رژیم غذایی برای زنان باردار چاق چگونه است؟

تغذیه خوب در دوران بارداری همچنین می تواند از کم خونی ناشی از فقر آهن در دوران بارداری جلوگیری کند. منابع غذایی آهن شامل گوشت قرمز بدون چربی، مرغ و ماهی است. گزینه های دیگر عبارتند از غلات صبحانه غنی شده با آهن، سبزیجات با برگ سبز تیره، لوبیا خشک و نخود.

آهن حاصل از محصولات حیوانی مانند گوشت به راحتی جذب می شود. برای افزایش جذب آهن از منابع گیاهی و مکمل‌ها، آن‌ها را با یک غذا یا نوشیدنی سرشار از ویتامین C مانند آب پرتقال، آب گوجه‌فرنگی یا توت‌فرنگی همراه کنید. اگر مکمل های آهن را با آب پرتقال مصرف می کنید، از انواع غنی شده با کلسیم اجتناب کنید. اگرچه کلسیم یک ماده مغذی ضروری در دوران بارداری است، اما کلسیم می تواند جذب آهن را کاهش دهد.

کم خونی ناشی از فقر آهن در دوران بارداری چگونه درمان می شود؟

اگر ویتامین دوران بارداری حاوی آهن مصرف می‌کنید و دچار کم خونی هستید، ممکن است پزشک شما آزمایشی را برای تعیین علل احتمالی دیگر توصیه کند. در برخی موارد، ممکن است لازم باشد به پزشک متخصص در درمان اختلالات خونی (هماتولوژیست) مراجعه کنید. اگر علت کمبود آهن باشد، پزشک ممکن است آهن مکمل بیشتری را توصیه کند. اگر سابقه بای پس معده یا جراحی روده باریک دارید یا نمی توانید مکمل آهن خوراکی را تحمل کنید، ممکن است نیاز به تزریق آهن از طریق یک سوزن در یکی از وریدهای شما (تزریق داخل وریدی) داشته باشید.

بیشتر بخوانید
چقدر ویتامین D در دوران بارداری باید استفاده کنم؟

6 نکته برای مصرف صحیح مکمل آهن

میزان آهن بدن خود را بدانید

اکثر زنان بارداری را با سطح هماتوکریت اواسط تا بالای دهه 30 شروع می کنند – درصد گلبول های قرمز خون در کل حجم خون. ممکن است عدد دیگری مربوط به شمارش خون خود را در کار آزمایشگاهی قبل از تولد خود مشاهده کنید – سطح هموگلوبین. حجم نرمال حدود 12mg/dL است.

به طور کلی، ما کم خونی فقر آهن در بارداری را به عنوان سطح هماتوکریت 30٪ (یا سطح هموگلوبین کمتر از 10 میلی گرم در دسی لیتر) در سه ماهه سوم تعریف می کنیم. اما به یاد داشته باشید، بارداری کارهای عجیبی را برای بدن انجام می دهد. به عنوان مثال، سطوح پلاسمایی شما بیشتر از گلبول های قرمز افزایش می یابد، که می تواند نتایج آزمایشگاهی شما را تغییر دهد.

تعجب نکنید اگر گزارش آزمایشگاهی شما نشان می دهد که هموگلوبین یا هماتوکریت شما خیلی پایین است – دستورالعمل های استاندارد برای بزرگسالان غیر باردار در نظر گرفته شده است. اکثر ارائه دهندگان Ob/Gyn آزمایش را در سه ماهه سوم تکرار می کنند تا مطمئن شوند هنگام زایمان کم خونی ندارید. زمان‌بندی این فرصت را به ما می‌دهد تا در صورت لزوم، مکمل‌های آهن در لحظه آخر را انجام دهیم.

برچسب مکمل ها را بخوانید

برچسب روی ویتامین های دوران بارداری شما باید میزان آهن عنصری را در هر دوز ذکر کند. به دنبال کلمه “آهنی” باشید که ممکن است به عنوان یکی از نام های زیر برای آهن عنصری ظاهر شود:

بیشتر بخوانید
چه زمانی باید از رابطه جنسی در دوران بارداری اجتناب کنیم؟

فروس گلوکونات
سولفات آهن
فومارات آهن
مهم نیست چه فرمی از آهن مصرف می کنید – همه موثر هستند. مکمل های آهن ژنریک و نام تجاری معمولاً به همان اندازه خوب عمل می کنند. من زنان را تشویق می‌کنم تا فرمول‌های متفاوتی را امتحان کنند تا زمانی که فرمول‌های قابل تحمل را پیدا کنند. به یاد داشته باشید، آهن تنها زمانی کار می کند که واقعا آن را مصرف کنید.

مصرف بیش از حد آهن بعید است که به شما یا جنین در حال رشد شما آسیب برساند. اگر نگران هستید با پزشک خود در مورد بهینه سازی دوز خود صحبت کنید.

یک موضوع را در یک زمان رسیدگی کنید

مصرف مکمل های آهن می تواند علائم تهوع صبحگاهی را در سه ماهه اول بدتر کند. اگر با حالت تهوع و استفراغ دست و پنجه نرم می کنید، می توانید قبل از اینکه دوباره آهن مصرف کنید، چند هفته صبر کنید تا برطرف شود. ما ترجیح می‌دهیم که بیماران در اوایل بیماری صبحگاهی را با موفقیت مدیریت کنند – زمان زیادی برای اثربخشی مکمل‌های آهن در سه ماهه دوم و سوم وجود دارد.

کارها را در حرکت نگه دارید

اگر آهن یبوست را تشدید می کند، غذاهای غنی از آهن که فیبر را نیز تامین می کنند، به رژیم غذایی خود اضافه کنید، مانند لوبیا، اسفناج و غلات سبوس دار غنی شده. با این حال، ما توصیه نمی کنیم برای دریافت کل آهن مورد نیاز در بارداری به غذا تکیه کنید.

بیشتر بخوانید
سکس در سه ماهه اول بارداری چه شرایطی دارد؟

برای یبوست مداوم، از نرم کننده مدفوع مانند سدیم دوکوزات استفاده کنید. برخی از مکمل های آهن به عنوان ترکیبی از نرم کننده مدفوع عرضه می شوند. یا افزایش فیبر در رژیم غذایی خود یا مصرف مکمل فیبر را در نظر بگیرید.

فرمولی را پیدا کنید که کار کند

اگر در بلع قرص ها مشکل دارید، مکمل آهن مایع یا جویدنی را امتحان کنید. فقط برچسب را بررسی کنید تا بدانید چه مقدار باید برای رسیدن به هدف توصیه شده روزانه 30 میلی گرم آهن عنصری مصرف کنید.

پزشک شما ممکن است یک انفوزیون IV را برای کمک به بهبود این علائم یا مهمتر از آن، افزایش حجم خون با نزدیک‌تر شدن زایمان توصیه کند.

پمپ آهن پس از زایمان

پس از آمدن نوزاد آن قرص های آهن را دور نیندازید! به احتمال زیاد باید چند هفته دیگر آنها را مصرف کنید تا خون از دست رفته در هنگام زایمان جایگزین شود. این امر به ویژه در صورتی مهم است که هنگام زایمان از دست دادن خون بیش از حد داشته باشید.

مصرف آهن یکی از مهمترین کارهایی است که می توانید برای کودک در حال رشد خود و برای سلامتی خود انجام دهید.

دریافت آهن از غذا

اکثر مردم باید بتوانند تمام آهن مورد نیاز خود را با خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل دریافت کنند. برخی از غذاها نسبت به سایرین آهن بیشتری دارند.

بیشتر بخوانید
تغذیه دوران بارداری باید شامل چه مواردی باشد یا نباشد؟

غذاهای زیر همگی منابع خوب آهن هستند:

گوشت قرمز، ماهی روغنی و تخم مرغ
سبزیجات برگ سبز مانند بروکلی یا سبزی های بهاری
لوبیا، مانند لوبیا قرمز، نخود سیاه، لوبیا پخته و نخود
دانه های سویا و محصولات سویا مانند توفو
آجیل و میوه های خشک مانند زردآلو خشک
نان سبوس دار و غلات صبحانه غنی شده.

مواد غذایی برای کمک به جذب آهن در بدن

علاوه بر انتخاب غذاهای حاوی آهن، مهم است که مطمئن شوید غذاهایی می خورید که به جذب آهن در بدن شما کمک می کنند. برخی از غذاها و نوشیدنی ها نیز مانع از جذب آهن می شوند، بنابراین مهم است که از این موارد نیز آگاه باشید.

میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین C می توانند به جذب آهن در بدن کمک کنند. این شامل:

کیوی
پرتقال ها
سیب زمینیها
گل كلم
کلم بروکلی
کلم بروکسل
جعفری.
نوشیدن چای و قهوه (از جمله انواع بدون کافئین) می تواند مانع از جذب آهن در بدن شما شود، به خصوص نوشیدن آنها با غذا. به هر حال مهم است که مصرف کافئین خود را در بارداری کاهش دهید، در مورد کافئین و بارداری بیشتر بدانید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا