اعتیاد

آیا ترک اعتیاد در خانه امکان پذیر است؟ راهنمای ترک اعتیاد در خانه

بدون شک، مبارزه با اعتیاد به مواد مخدر، یک سفر ترسناک، ناامید کننده و بسیار پیچیده برای فرد معتاد و عزیزان او است. اما، آیا برای شکست دادن اعتیاد به درمان رسمی نیاز دارید؟ یا اینکه امکان ترک مصرف مواد مخدر در خانه وجود دارد؟ بیایید اطلاعاتی که برای ترک اعتیاد در خانه نیاز دارید را به دست آوریم.

چیستی ترک اعتیاد

ترک اعتیاد، پاسخ جسمی، عاطفی و روانشناختی است که زمانی رخ می‌دهد که فرد معتاد، مصرف مواد مخدر یا الکل را متوقف می‌کند. وقتی مغز به ماده‌ای وابسته می‌شود، تولید مواد شیمیایی ضروری مانند دوپامین، سروتونین و GABA را متوقف می‌کند. هنگامی که فرد مصرف مواد را به طور ناگهانی قطع می‌کند، مغز و بدن او دچار شوک می‌شوند. همزمان با سم‌زدایی بدن از مواد مخدر یا الکل، مغز به تدریج شروع به تولید مجدد مواد شیمیایی ضروری می‌کند.

برخی از علائم رایج ترک اعتیاد عبارتند از:

  • درد عضلانی، گرفتگی یا پرش عضلات
  • خستگی
  • تغییرات در اشتها
  • تعریق
  • لرزش یا رعشه
  • احساس سرما
  • بی‌قراری و تحریک‌پذیری
  • دلیریوم، گاهی توهمات
  • افزایش اضطراب یا پارانویا
  • تهوع و استفراغ
  • درد معده و سایر مشکلات گوارشی
  • سردرگمی و بی‌نظمی
  • مشکل در خواب
  • حساسیت به درد
  • تشنج

ترک اعتیاد در خانه می‌تواند چندین مرحله داشته باشد که ممکن است روزها، هفته‌ها و ماه‌ها طول بکشد، به‌ویژه اگر فرد دچار سندرم ترک پس از حاد شود. دانستن نحوه حمایت از فرد در حین ترک اعتیاد در منزل می‌تواند در هر مرحله از فرآیند سم‌زدایی مفید باشد.

ترک اعتیاد به صورت ناگهانی چیست؟

این حالت زمانی رخ می‌دهد که فردی دارویی مصرف کند که علائم ترک از یک داروی وابستگی‌زا را تسریع می‌بخشد. به عنوان مثال، اگر فردی که به مواد افیونی وابسته است، بلافاصله پس از آخرین مصرف مواد افیونی خود، داروهای خاصی مصرف کند، ممکن است ناگهان با علائم شدید و فوری ترک مواجه شود. این شرایط خطرناک است و داشتن کمک پزشکی هنگام تلاش برای قطع استفاده از داروهایی مانند مواد افیونی اهمیت زیادی دارد.

بیشتر بخوانید
بعد از کشیدن گل چه اتفاقی می افتد؟

در صورتی که در پی ترک اعتیاد در خانه هستید، آگاهی از این شرایط و داشتن حمایت پزشکی می‌تواند در فرآیند ترک اعتیاد به شما کمک شایانی کند. ترک اعتیاد، به خصوص در مواردی که به مواد وابسته‌ساز مانند افیونی‌ها مربوط می‌شود، نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و راهنمایی‌های تخصصی است.

آیا درمانی برای اعتیاد وجود دارد؟

اگرچه این واژه ممکن است امیدوارکننده و جذاب به نظر برسد، اما کلمه “درمان” اغلب دور از دسترس و غیرواقع‌بینانه است. بیشتر متخصصان معتقدند که بهبودی از اعتیاد نیازمند کار و نگهداری مادام‌العمر است. فرد نمی‌تواند به سادگی “مشکل اعتیاد را حل کند”. در عوض، باید برای مدیریت محرک‌ها، جلوگیری از عود، و یادگیری روش‌های فکری و رفتاری سالم‌تر در تعامل با جهان پیرامون خود آماده شوید. استفاده از روش‌های “ترک اعتیاد در خانه” می‌تواند بخشی از این فرآیند باشد، اما باید به یاد داشته باشید که این مسیر، یک سفر طولانی و پیوسته است.

هرچند که فرایند بهبودی هر فرد متفاوت است، اما همیشه حسی از کار کردن در آن وجود دارد. حتی بهترین درمان‌های جهان نمی‌توانند مشکل فرد را به طور کامل حل کنند. آن‌ها تنها نقشه راهی برای چگونگی مدیریت زندگی بدون مصرف مواد مخدر یا الکل فراهم می‌کنند.

مسیر به سوی بهبودی بر روی راه‌های سریع و آسان پی‌ریزی نشده است. در واقع، این سفر می‌تواند طولانی و دشوار باشد، اما چالش‌های آن ارزشمند هستند.

بنابراین، کلمه درمان اغلب گمراه‌کننده است. در عوض، ترجیح داده می‌شود که عباراتی مانند “در حال بهبودی” یا “حفظ روزه‌داری” را در نظر گرفت. این عبارات در روند “ترک اعتیاد در خانه” بسیار کلیدی و مهم هستند و به افراد کمک می‌کنند تا مسیر درمان خود را بهتر درک کنند.

بیشتر بخوانید
آلرژی به گل یا ماری جوآنا ، آیا ممکن است به ماری جوانا حساسیت داشته باشید؟

درک فرایند ترک اعتیاد در خانه

ترک اعتیاد در خانه اولین قدم به سوی بهبودی است. این مرحله همچنین می‌تواند یکی از چالش‌برانگیزترین قدم‌ها برای فرد باشد.

دلیل این امر این است که اعتیاد معمولاً به معنای وابستگی جسمی به ماده مخدر است. به عبارت دیگر، شما به اثرات و قدرت ماده تحمل پیدا می‌کنید. با گذشت زمان، نیاز دارید که مقدار بیشتری از دارو را برای رسیدن به اثر مورد نظر مصرف کنید. در ترک اعتیاد در خانه، شناخت این فرایند و چالش‌های آن بسیار مهم است.

وابستگی به مواد مخدر همچنین به معنای تجربه علائم ترک است. زمانی که ناگهان مصرف مواد خود را متوقف کنید یا حتی کم کنید، خطر تجربه علائم ترک وجود دارد. این علائم ترک از فردی به فرد دیگر متفاوت است و همچنین بسته به نوع مواد مصرفی متفاوت می‌باشد. با این حال، علائم می‌تواند از ناراحتی‌های جزئی تا تهدید کننده زندگی متغیر باشد. در روش “ترک اعتیاد در خانه”، شناخت این علائم و درک چگونگی مدیریت آن‌ها می‌تواند بخش مهمی از فرآیند بهبودی باشد.

فرایند دتاکس (پاکسازی) شامل رهایی بدن از سموم مضر مرتبط با مواد مخدر مصرف شده است. در این راستا، هدف اصلی این است که بیماران موفق به گذر از مرحله مسمومیت حاد به ثبات پزشکی شوند. مدت زمان لازم برای این اتفاق از چند روز تا چند هفته متفاوت است.

با استفاده از روش‌های “ترک اعتیاد در خانه”، این فرایند می‌تواند تحت نظر و راهنمایی های مناسب، به شکل ایمن و موثر در محیط خانه انجام پذیرد. توجه به نکات پزشکی و رعایت اصول ایمنی در این روش، از اهمیت بالایی برخوردار است تا اطمینان حاصل شود که بدن به تدریج و بدون عوارض جانبی ناخواسته از وابستگی به مواد مخدر رها می‌شود.

به دلیل خطرات و عوارض احتمالی، بیشتر متخصصان درمان اعتیاد توصیه می‌کنند که فرد فقط در زمانی که تحت نظر پزشکی است، دوره ترک اعتیاد را آغاز کند. داشتن ساختار، حمایت و ارزیابی مداوم می‌تواند برخی از ناراحتی‌های مرتبط با دوره ترک اعتیاد را کاهش دهد و همچنین در صورت بروز مشکلات پزشکی، مداخله لازم را فراهم آورد. با این حال، برخی افراد به دنبال روش‌های ترک اعتیاد در خانه هستند که این نیاز به دقت بیشتری دارد. اطلاعات و راهنمایی‌های موثر برای ترک اعتیاد در خانه می‌تواند به این افراد کمک کند تا فرآیند ترک اعتیاد را با کمترین خطر و بیشترین اثربخشی طی کنند.

بیشتر بخوانید
ضرر قلیان بیشتر است یا سیگار؟

چه زمانی باید از ترک اعتیاد در خانه اجتناب کرد؟

همانطور که اشاره شد، علائم ترک اعتیاد معمولاً ناخوشایند و استرس‌زا هستند. علاوه بر این، ترک اعتیاد از برخی مواد، از جمله الکل یا بنزودیازپین‌ها، می‌تواند کشنده باشد.

عواقب کشنده

درمان خانگی ترک الکل می‌تواند منجر به دلیریوم ترمنس شود، که به حالتی بی‌ثبات از نظر پزشکی اطلاق می‌شود و شامل توهم، خیال‌پردازی، گیجی، تب، بی‌قراری، و تشنج‌های بالقوه کشنده است. تخمین زده می‌شود که تا ۵ درصد از افرادی که در حال ترک الکل هستند، دلیریوم ترمنس را تجربه می‌کنند.

داروهای بنزودیازپین مانند زاناکس یا کلونوپین نیز می‌توانند باعث تشنج‌های تهدیدکننده زندگی شوند. زمانی که بدن به بنزودیازپین‌ها وابسته می‌شود، عوارض جانبی جدی (تشنج، تشنج و جنون) هنگام ترک ممکن است ظاهر شوند. روش ترک ناگهانی بنزودیازپین‌ها می‌تواند عواقب کشنده‌ای داشته باشد. در ترک اعتیاد تحت نظر پزشکی، متخصصان آموزش‌دیده می‌توانند تعیین کنند که آیا حفظ برنامه تدریجی کاهش دوز مناسب است یا خیر.

در نهایت، در حالی که داروهای دیگر ممکن است عواقب مستقیم و کشنده‌ای نداشته باشند، فرآیند ترک آن‌ها همچنان می‌تواند به مسائل حیاتی یا مرگ‌آور منجر شود. به عنوان مثال، بسیاری از افرادی که در حال ترک اوپیوئیدها (مانند هروئین) هستند، فرآیند را به قدری ناخوشایند می‌یابند که دوباره به مصرف بازمی‌گردند. به دلیل کاهش اندک تحمل، آن‌ها ممکن است در خطر بالاتری برای مصرف بیش از حدی که بدن می‌تواند تحمل کند قرار گیرند – که منجر به مسمومیت می‌شود.

بیشتر بخوانید
بهترین روش ترک ماری جوانا چیست؟

تشدید علائم

تخمین زده می‌شود که حدود 8 میلیون آمریکایی با اختلالات مصرف مواد و یک یا چند اختلال روانی دیگر دست و پنجه نرم می‌کنند. این پدیده به عنوان اختلالات همزمان شناخته می‌شود، و فرآیند ترک اعتیاد می‌تواند پیچیده شود اگر تمام مسائل موجود به طور کافی مورد توجه قرار نگیرند.

این به این دلیل است که فرآیند ترک مواد مخدر می‌تواند علائم سلامت روانی را تشدید کند. به عنوان مثال، فردی که با افسردگی دست و پنجه نرم می‌کند، ممکن است در طی مرحله ترک اعتیاد خود را بیشتر بی‌علاقه یا ناامید احساس کند. او یا او ممکن است در معرض علائم پرخطر مانند رفتار خودکشی قرار گیرد.

در نهایت، اگر فرد دارای شرایط پزشکی (مثلا سرطان، دیابت، بیماری‌های خودایمنی) باشد، فرآیند ترک اعتیاد می‌تواند سلامت کلی فرد را نیز پیچیده کند. به همین دلیل است که نظارت پزشکی بسیار حیاتی است. درمان شامل مراقبت از هم ذهن و هم بدن می‌باشد. حذف یکی از این حوزه‌های حیاتی ممکن است دستورالعملی برای فاجعه عود باشد.

ترک اعتیاد به صورت ایمن در خانه

به طور کلی، کارشناسان بر این باورند که از ترک اعتیاد در خانه در اکثر موارد باید پرهیز کرد. با این حال، برای افرادی که با مشکلات مالی یا تعهدات اجباری مرتبط با کار یا نگهداری از فرزندان روبرو هستند، این ممکن است تنها گزینه باشد.

قبل از اینکه حتی به فرآیند ترک اعتیاد متعهد شوید، ضروری است که درد و ناراحتی‌هایی که علائم ترک ایجاد می‌کنند را درک کنید. متأسفانه، این ناراحتی (و تمایل به اجتناب از آن) اغلب به عنوان یک محرک قابل توجهی است که باعث می‌شود افراد به مصرف مجدد مواد مخدر روی آورند. خواه قبلاً در خانه ترک کرده باشید یا خیر، باید خود را با یادگیری جدول زمانی مختلف علائم ترک مواد مخدر آماده کنید. این دانش به شما کمک خواهد کرد تا انتظار داشته باشید هر روز چه احساسی خواهید داشت.

بیشتر بخوانید
خواص ماری جوآنا چیست؟

بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند از داروهای نگهدارنده (مانند والیوم، سابوکسون) برای تسکین علائم ناخوشایند ترک استفاده کنند. هنگام مصرف این داروها در ترک اعتیاد تحت نظر پزشکی، بیماران باید این داروها را طبق دستور و برنامه‌ای که تحت نظارت بالینی تعیین شده است، مصرف کنند.

این به این دلیل است که، حتی با وجود نیت‌های خوب، این داروها می‌توانند به راحتی سوءمصرف شوند. در خانه، افراد با خطر بالاتری برای سوءمصرف این مواد مواجه هستند، که می‌تواند منجر به مشکلات بیشتری در طی فرآیند ترک شود.

همچنین حیاتی است که محرک‌های بالقوه‌ای که ممکن است در فرآیند ترک اعتیاد در خانه به وجود آیند را شناسایی کنید. محیط شما ممکن است یکی از بزرگترین معایبی باشد که هنگام ترک در خانه با آن روبرو هستید. از دانستن دقیقاً کجا می‌توان مواد مخدر خریداری کرد تا زندگی کردن در خانه‌ای که دیگران از مواد مخدر استفاده می‌کنند، ضروری است که برای مدیریت هر یک از این مشکلات بالقوه، یک برنامه عملی ایجاد کنید.

در نهایت، جستجوی حمایت حیاتی است. بهتر است قصد خود را با یک دوست یا عضو خانواده‌ای که به آن‌ها اعتماد دارید، در میان بگذارید. در حالی که وظیفه آن‌ها “نگهداری شما از مسئولیت” نیست، آن‌ها می‌توانند در کمک به شما زمانی که “شرایط سخت می‌شود”، متحدان قدرتمندی باشند.

بهبودی درازمدت با ترک اعتیاد در خانه

“دتوکس تنها گام نخست برای دستیابی به بهبودی است. از این رو، دتوکس به تنهایی به معنای درمان نیست. این تنها نقطه آغازین برای ارزیابی و ثبات است.

بسیاری از افراد پس از اتمام دتوکس وارد درمان مصرف مواد می‌شوند. اکثر مراکز دتوکس با مشتریان خود همکاری می‌کنند تا برای آن‌ها ارجاعات مناسبی برای مراقبت‌های پس از درمان فراهم کنند. این گزینه‌های مراقبت پس از درمان بسته به شدت اعتیاد و تنوع دیگر عوامل از جمله انگیزه فرد برای تغییر و شرایط خارجی متفاوت خواهند بود.

از طریق مشاوره، درمان و گروه‌ها، درمان به افراد می‌آموزد چگونه با میل شدید به مصرف مواد کنار بیایند، با اختلالات همراه کنار بیایند و روش‌های سالم‌تری برای زندگی فرا گیرند. همچنین مشتریان را با افراد دیگری که با نبردهای مشابهی دست و پنجه نرم می‌کنند آشنا می‌کند. این امر حسی را ایجاد می‌کند که هیچکس تنها نیست، همه می‌توانند از حمایت و قدرت جامعه بهره‌مند شوند.

بیشتر بخوانید
فواید گل کشیدن چیست؟

اصول اساسی درمان اعتیاد در خانه

درمان بهینه، افراد را برای موفقیت بهینه پس از پایان درمان آماده می‌کند. کار در طول دوره درمان موقتی است، اما سبک زندگی در دوران بهبودی می‌تواند دائمی باشد. بسیاری از افراد موفق شامل برخی یا تمامی عناصر زیر به عنوان بخشی از سلامت کلی خود هستند.

محیط زندگی سالم

محیط زندگی سالم به معنای داشتن افراد امنی است که می‌توانند در روند ترک اعتیاد در خانه شما را حمایت کنند. باید احساس کنید که می‌توانید به خانه‌تان اعتماد کنید. محیط شما باید به سلامتی شما کمک کند. گاهی اوقات، این به معنای تغییر محل زندگی جغرافیایی شماست. در دیگر مواقع، به معنای داشتن هم‌اتاقی جدید است.

درمان‌گری

درمان‌گری منبع فوق‌العاده‌ای برای افراد جهت افزایش خودآگاهی و یادگیری روش‌های سالم‌تر برای مقابله با ناراحتی است. درمان‌گری فضای حرفه‌ای و بدون قضاوتی را برای مراجعین فراهم می‌کند تا مسائل مختلف مرتبط با اعتیاد، مشکلات روانی و استرس‌های مربوط به روابط، کار و خانواده را کاوش کنند.

پایبندی به دارو

بسیاری از افراد برای حمایت از سلامت روانی و جسمانی خود در طول دوره بهبودی دارو مصرف می‌کنند. نیازهای دارویی ممکن است با گذشت زمان تغییر کند و بسیار مهم است که هرگونه عوارض جانبی یا تغییرات را با پزشک یا روانپزشک خود در میان بگذارید.

5 روش خانگی برای تسکین علائم ترک اعتیاد

برای تسکین علائم ترک اعتیاد در خانه، راه‌هایی وجود دارد که شامل پوشیدن لباس‌های راحت و مسکن، کاهش استرس گوارشی، افزایش مصرف الکترولیت‌ها، حرکت ملایم و درمان‌های گیاهی است.

۱. پوشیدن لباس‌های راحت و مسکن

بسیاری از افراد تغییرات دمایی را تجربه می‌کنند، از جمله لرز و تعریق. بهترین انتخاب برای مقابله با این تغییرات دمایی، پوشیدن لباس‌هایی است که به راحتی اضافه یا حذف شوند. لباس‌هایی که رطوبت را دفع می‌کنند یا از الیاف طبیعی ساخته شده‌اند، اغلب بهترین انتخاب هستند. افزودن داروهای مسکن بدون نسخه می‌تواند به کاهش سردرد و دردهای بدن کمک کند و دمای بدن را تنظیم کند.

بیشتر بخوانید
تاثیر ماریجوانا بر سرماخوردگی چیست؟

۲. کاهش استرس گوارشی

داروهایی مانند آنتیورت، بونین یا درامامین به تسکین حالت تهوع کمک می‌کنند، در حالی که ایمودیوم می‌تواند اسهال را تسکین دهد. نوشیدن آب زنجبیل، جویدنی‌های زنجبیل و چای زنجبیل نیز می‌توانند به تسکین استرس گوارشی کمک کنند.

خوردن غذاهای ساده و مغذی و افزایش هیدراتاسیون نیز می‌تواند به جبران مایعات کمک کند.

۳. افزایش الکترولیت‌ها

کم‌آبی یکی از خطرناک‌ترین بخش‌های دتاکس است و اغلب منجر به بستری شدن در بیمارستان می‌شود. خوردن میوه و نوشیدن نوشیدنی‌های حاوی الکترولیت و آب می‌تواند به تعادل الکترولیت‌ها کمک کند و علائم را کاهش دهد.

۴. حرکت ملایم

حرکات آرام مانند کشش، یوگا، پیاده‌روی سبک و تای‌چی می‌توانند به حرکت سموم، تعادل نوروترانسمیترها کمک کنند و ذهن فرد را از دتاکس منحرف کنند. پیاده‌روی در فضای باز می‌تواند سطح ویتامین D را افزایش دهد و به ارتباط فرد با دنیای طبیعی کمک کند.

۵. امتحان کردن مکمل‌ها و درمان‌های گیاهی

FDA مکمل‌های طبیعی را تنظیم نمی‌کند، اما آنها می‌توانند برای بسیاری از افراد در طول دتاکس و ترک اعتیاد مفید باشند. قبل از امتحان کردن مکمل‌هایی مانند ملاتونین برای خواب یا علف چای کوهی برای کاهش لرزش‌ها، با پزشک خود مشورت کنید. مصرف منیزیم، کلسیم و ویتامین C را افزایش دهید و درمان‌های طبیعی دیگری مانند طب سوزنی را برای مدیریت علائم در نظر بگیرید.

این‌ها تنها چند ابزار برای مدیریت دتاکس در خانه هستند و راه‌حل دائمی نیستند، زیرا خطر عود با ادامه علائم ترک افزایش می‌یابد. بهترین و ایمن‌ترین گزینه برای کسی که با علائم ناخوشایند ترک اعتیاد دست و پنجه نرم می‌کند، دریافت کمک از یک مرکز تخصصی ترک اعتیاد و درمان است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا