اعتیاد

اعتیاد به بنزودیازپین: داروهای آرامبخش با خطر اعتیاد

بنزودیازپین‌ها، که گاهی اوقات به اختصار بنزو نیز نامیده می‌شوند، گروهی از داروهای تجویزی هستند که برای درمان بسیاری از مشکلات پزشکی به کار می‌روند. این مشکلات می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • مشکلات سلامت روان مانند اضطراب، بی‌خوابی و اختلال هراس
  • مشکلات سلامت جسمی از جمله برخی از اختلالات تشنج

برخی از شناخته‌شده‌ترین بنزوها، داروهایی با نام‌های تجاری مانند: «کلونازپام» (کلونوکسام)، «دیازپام» (والیوم) و «لورازپام» (آتیوان) هستند. این داروها با افزایش اثرگذاری یک انتقال دهنده عصبی به نام گاما-آمینوبوتیریک اسید (GABA) در مغز کار می‌کنند. این امر منجر به ایجاد آرامش و خواب‌آلودگی می‌شود که می‌تواند به افرادی که با اضطراب یا مشکلات خواب دست و پنجه نرم می‌کنند، کمک کند. با این حال، همین اثر آرامبخش و همچنین سایر عوارض جانبی بنزودیازپین‌ها می‌توانند برای برخی افراد بسیار اعتیادآور باشند.

در این راهنما، ما به اعتیاد به بنزودیازپین‌ها و خطرات مرتبط با آن خواهیم پرداخت، با تمرکز ویژه بر شناسایی علائم مصرف بیش از حد بنزودیازپین‌ها و دانستن اینکه در چنین شرایط بحرانی چه باید کرد.

آیا مصرف بیش از حد بنزودیازپین‌ها خطرناک است؟

بله، مصرف بیش از حد بنزودیازپین‌ها یا مخلوط کردن آن‌ها با مواد دیگری مانند الکل یا مواد افیونی می‌تواند منجر به مسمومیت و حتی مرگ شود. این خطر در صورت مصرف تفریحی بنزودیازپین‌ها، تهیه آن‌ها از منابع غیرمجاز یا عدم مصرف آن‌ها طبق دستور پزشک، بیشتر است.

بیشتر بخوانید
ماری‌جوآنا و اوتیسم: آنچه باید بدانیم

برای همین، درک علائم و نشانه‌های مصرف بیش از حد بنزودیازپین‌ها بسیار مهم است. زیرا در چنین شرایطی، دریافت کمک‌های پزشکی سریع می‌تواند تفاوت بین زندگی و مرگ باشد.

در بخش‌های بعدی، به علائمی که باید به آن‌ها توجه کنید می‌پردازیم تا در صورت مواجهه با احتمال مصرف بیش از حد بنزودیازپین، بتوانید به سرعت اقدام کنید.

علائم مصرف بیش از حد بنزودیازپین چیست؟

توانایی در تشخیص علائم مصرف بیش از حد بنزودیازپین، هم برای افرادی که ممکن است در معرض خطر باشند و هم برای کسانی که می خواهند به فردی در بحران کمک کنند، بسیار مهم است.

علائم مصرف بیش از حد بنزودیازپین می تواند به طور ناگهانی ظاهر شود و شدت آن متفاوت باشد. علائم کلیدی که باید به آنها توجه کرد عبارتند از:

  • خواب آلودگی شدید یا عدم توانایی در بیدار ماندن
  • گیجی و اختلال شناختی
  • لکنت زبان و مشکل در صحبت کردن
  • عدم تعادل یا اختلال در هماهنگی
  • ضعف عضلانی
  • تنفس ضعیف یا کند
  • تاری دید یا دوبینی
  • مردمک های گشاد شده
  • ضربان قلب سریع یا نبض نامنظم
  • تعریق شدید
  • فشار خون پایین
  • حالت تهوع و استفراغ
  • تشنج
  • از دست دادن هوشیاری

اگر شما یا کسی که می شناسید پس از مصرف بنزودیازپین این علائم را تجربه می کنید، بسیار مهم است که بلافاصله از یک متخصص مراقبت های بهداشتی کمک پزشکی دریافت کنید.

بیشتر بخوانید
ترک هروئین چند روز طول میکشد؟

اگر فکر می کنید مصرف بنزودیازپین شما بیش از حد مجاز است چه باید کرد؟

اگر فکر می کنید که شما یا کسی که با او هستید دچار مصرف بیش از حد بنزودیازپین شده اید، بسیار مهم است که به سرعت عمل کنید. زمان در شرایط مصرف بیش از حد یک عامل حیاتی است و دریافت کمک سریع می تواند جان انسان ها را نجات دهد. در اینجا کاری که باید انجام دهید آورده شده است:

با پزشک تماس بگیرید – اولین و فوری ترین قدم تماس با اورژانس برای دریافت کمک پزشکی حرفه ای است. به اپراتور بگویید که احتمال می دهید فرد دچار مصرف بیش از حد بنزودیازپین شده است و موقعیت خود را به او اطلاع دهید. پرسنل اورژانس قادر خواهند بود در محل درمان های نجات دهنده ارائه دهند و فرد را برای مراقبت های بیشتر به بیمارستان منتقل کنند.

کنار فرد بمانید – اگر با کسی هستید که دچار مصرف بیش از حد شده است، مهم است که در کنار او بمانید تا وضعیت او را کنترل کنید و به او اطمینان خاطر دهید. تا آنجا که ممکن است فرد را بیدار، هوشیار و در حالت نشسته نگه دارید. اگر قادر به نشستن نیست، مطمئن شوید که به پهلو و در حالت بهبود قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید
قرص ناپروکسن برای ترک اعتیاد، قبل از مصرف بخوانید

سعی نکنید منتظر بمانید تا اثر آن از بین برود – سعی نکنید با صبر کردن برای اینکه اثر مصرف بیش از حد به خودی خود از بین برود، آن را خنثی کنید. همچنین از هیچ “درمان خانگی” مانند مجبور کردن فرد به استفراغ، تشویق او به نوشیدن قهوه یا “گذاشتن او که بخوابد” استفاده نکنید. همه این موارد خطرات خاص خود را دارند. کمک پزشکی حرفه ای تنها راه موثر برای مدیریت مصرف بیش از حد بنزودیازپین است.

به خاطر داشته باشید که اقدام سریع می تواند در نتیجه مصرف بیش از حد تاثیر بسزایی داشته باشد. درمان های خانگی یا روش های خود درمانی می توانند بی اثر و در برخی موارد خطرناک باشند. در شرایط مصرف بیش از حد، بهترین اقدام همیشه تماس با اورژانس و پیروی از راهنمایی های آنها در حالی که منتظر رسیدن کمک حرفه ای هستید، است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا